Hållbar presentinslagning – 100% zero waste!

hållbar paketinslagning

Hållbar presentinslagning är att slå in paket på ett klimatsmart sätt som hjälper planeten istället för att förstöra den. Visst låter det bra? Här kommer några tips och tricks på miljövänlig presentinslagning som är 100% zero waste!

Jag tycker det är både roligt och väldigt mysigt att slå in presenter till nära och kära. Mängden papper, snören och tejp vi förbrukar på detta varje år är däremot inte så rolig och definitivt inte klimatsmart. Du har säkert åkt förbi en återvinning i juletid och sett berget med kartong och papper, material som köps, används i någon dag och sedan kastas i soporna. Hållbart – hell no!

Som tur är finns det hållbara sätt att slå in paket på som inte belastar miljön. Knepet är att använda material du redan har hemma och nej paketen behöver inte bli fula – tvärtom faktiskt!

För några veckor sedan slog jag in dessa hållbara paket. Jag använde ett vitt papper som låg lindat runt ett par skor min sambo köpt nyligen. En fantastiskt fin trälåda jag fått i ett pressutskick. Och som dekoration, två vita band som jag fick knyta ihop för att bli längre och gammalt garn från en virkning jag aldrig gjorde klart.

När paketen var öppnade tog jag lite diskret med mig materialen hem igen. På så sätt kan jag använda det om och om igen vilket spar på både miljö och plånbok. Toppen va!?

slå in paket hållbart

Andra material du kanske har hemma och kan använda för att slå in paket på ett hållbart sätt är;

  • Tidningspapper – Supersnyggt att använda som omslagspapper!
  • Toarullar – vik in ändarna så får du en fin ask för godis, smycken eller annat smått.
  • Tapeter – Finare omslagspapper hittar du inte!
  • Kartonger och pappersboxar – använd som de är eller klä i ett fint papper.
  • Tyg – Slå in dina paket i stuvbitar, håller bättre än papper och kan användas om och om igen!

Jag hoppas du blir sugen på att testa detta miljövänliga alternativ nästa gång du ska slå in presenter. Det är ju faktiskt bara fantasin och kreativiteten som sätter gränserna! Vill du ha mer inspiration, spana in artikeln; fem tips på mer miljövänlig presentinslagning på Naturskyddsföreningen.

♻️ Har du några hållbara supertips på presentinslagning eller annat vardagligt? Berätta gärna i en kommentar. Och vill du läsa fler inlägg som det här, spana in kategorin Hållbart Liv här i bloggen.

Dela

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

YouTube
Instagram