Tack för all kärlek!

mariafelicia blogg

Hej Fredag!
Igår lanserade jag min blogg och idag känner jag mig glad och peppad tack vare all fin respons jag fått. TACK för all kärlek💞

Jag är en högpresterande person, det betyder att vad jag än gör så förväntar jag mig ett perfekt resultat och när jag börjar planera något är det som att styra upp Oscarsgalan. HELT ORIMLIGT! Därför är jag stolt över mig själv idag. Nöjd med det jag har gjort på en helt ”lagom” nivå och stolt över att jag inte dragit iväg i full prestations-prinsessa-mode. Ingen stress, ingen press.

mariafelicia blogg

Jag hoppas verkligen att ni tycker bloggen är lika fin som jag tycker. Min högst personliga åsikt är att många bloggar, youtubers & sociala medie-personer som skriver och pratar om hållbarhet och vego gör det på ett himla trist sätt. Det är ofta grönt, osminkat, lite stökigt och väldigt PK. Jag hoppas att ni förstår vad jag menar, det känns liksom inte så inspirerande och kul. Och jag tror inte det inspirerar några ”vanliga” människor att tänka om.

Som vegan möter jag många fördomar. Jag skrattar högt åt dem eftersom jag haft några själv och fortfarande har några kvar, igenkänning alltså. Den vanliga fördomen om veganer är att de har långt naturligt hår, gärna dreads. Att de inte sminkar sig, handlar lumpna second hand kläder, har en Kånken på ryggen och djurrätts-pins på bröstet. Det är givetvis inget fel på det, tvärtom kan jag tycka det är svincoolt! Men jag tycker det är viktigt att visa att vegan INTE är ett utseende, att veganer ser ut, tycker och gör precis som alla andra!

Därför är den här bloggen och mina andra sociala medier viktiga för mig. Jag vill främst inspirera de som följer ”mainstream-influencers”, de som shoppar på Chiquelle, sitter bänkade framför Idol och drömmer om att en dag äga en Chanel. Jag vill inte ”preach to the choir”. Jag vill öppna ögonen på helt vanliga människor, inspirera småbarnsmorsor att laga vego till familjen och få allmänheten att tänka lite mer hållbart. Jag tror inte på en värld där alla blir veganer, visst vore det fantastiskt men jag tror inte det kommer hända. Istället tror jag starkt på en värld där alla bryr sig lite mer. Där det är självklart för varje Icahandlare att ha ett stort vegosortiment och en frukt och gröntavdelning där merparten är närproducerat. Och för att komma dit krävs folk som jag, som visar att det är härligt och fräscht med vego. Att second hand kan vara snyggt och trendigt och att det räcker att göra hållbara val när man kan, ingen är nämligen perfekt.

mariafelicia blogg

Jag vill att min blogg ska se ut som en superhärlig livsstilsblogg, stilren, ljus och fräsch. Som ett magasin du köper i affären, för att inspireras och drömma dig bort en stund. Men med undantaget att allt har en grön tanke. Jag vill inte skriva några PK-inlägg, inte ge några pekpinnar och smälla folk på fingrarna i kommentarerna. Jag vill inspirera. Och det är precis det jag planerar att göra.

I bloggen kommer jag skriva mycket om vegomat, skönhet, hållbart mode och annat som berör min hållbara veganska livsstil. Men jag vill också vara personlig, berätta om mina missfall, ge stöd och en hjälpande hand till er som kämpar.

Taket är högt, jag är väldigt öppen och har noll problem med att vara rak och ärlig. Här är alla välkomna och jag dömer ingen, oavsett hur du lever eller vad du tycker.

TACK för att just DU hittat hit och läser. Det betyder mycket. Jag hoppas att alla ni som hänger här ska trivas, bli inspirerade och att ni bara ska bli fler och fler. Dela gärna min blogg i era sociala medier så fler kan hitta hit. Nu förändrar vi världen. Ha en underbar Fredag!

Dela

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

YouTube
Instagram