Hela Sverige plockar skräp

hela sverige plockar skräp

Idag är det Håll Sverige Rent-dagen eller Hela Sverige Plockar Skräp. Ett rikstäckande event anordnat av Håll Sverige Rent. Ett fantastiskt initiativ där människor i hela vårt avlånga land går ut och plockar skräp tillsammans, även kungligheter som Kronprinsessan Victoria & Prinsessan Estelle kommer vara med!

Om du vill vara med och plocka skräp kan du göra det var som helst eller komma till någon av de platser där Håll Sverige Rent finns.
Alla som hakar på får påsar och handskar.

PLATSER & TIDER:

Stockholm: Norrmalmstorg kl.12.00-17.00 & Pampas Marina kl.12.00-15.00
Jönköping: Västra Storgatan/ Rådhusparken kl.12.00-17.00
Umeå: Kungsgatan 59 kl.12.00-17.00
Östersund: Stortorget, 11.00-15.00
Karlstad: Soltorget kl. 13.00-15.00
Göteborg: Chalmersplatsen kl. 10.30-13.00
Kalmar: Larmtorget kl. 13-00-15.00
Lund: Clemenstorget, kl 13.00-15.00

Jag tycker Hela Sverige Plockar Skräp är ett väldigt viktigt event. Det belyser ett stort problem i samhället, något vi pratat om i decennier men fortfarande inte har löst. Under sommaren och hösten har jag delat när jag plockar skräp varje onsdag under #wastewalkwednesdaymin instagram. Jag gör detta för att skapa diskussion, starta tankar och förhoppningsvis förändring, om än på väldigt liten nivå.

Visste du att det 2050 kommer finnas mer PLAST i haven än fisk? Att forskare hittat plastmolekyler i buteljerad öl, plast som tagit sig dit via vattnet och med all säkerhet kommer hamna i våra kroppar.

Varje år hamnar 8 MILJONER TON plast från våra hushållssopor i haven, plast som skadar djur och natur och i slutändan även oss människor.

Därför tycker jag du ska haka på Hela Sverige Plockar Skräp. Om du inte kan vara med och plocka, dela andra som gör det i dina sociala medier eller uppmärksamma nedskräpning, sopsortering och miljöförstöring kopplat till skräp på något annat sätt. Alla kan inte göra allt, men alla kan göra något.

Håll Sverige Rent!

Dela

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

YouTube
Instagram