Veganska frallor – det perfekta frukostbrödet

veganska frallor

Finns det något godare än nybakade veganska frallor till frukost?
Nu när hösten kommer älskar jag tanken på att smyga upp i mörkret, tända ljus och äta färskt, varmt bröd tillsammans med en stor kopp te eller varm choklad. Mysfaktor deluxe!

De här veganska frallorna bakar jag ofta under årets mörka, kalla månader. Givetvis går det lika bra att baka frallor på sommaren men det är något visst med hembakat bröd på hösten och vintern tycker jag. Jag äter mina frallor med vegansk ost, hummus eller Oatly påMackan. Du bara måste prova!

veganska frallor

Du behöver:

 • 50 gram jäst
 • 50 gram veganskt margarin
 • 5 dl havremjölk eller annan växtbaserad mjölk
 • 1 tsk salt
 • 11 – 12 dl vetemjöl

Gör så här:

 • Smält margarinet i en kastrull.
 • Häll i den växtbaserade mjölken.
 • Värm vätskan till 37 grader(fingervarmt).
 • Smula jästen i en bunke och tillsätt vätskan, rör tills jästen löst sig.
 • Tillsätt salt och det mesta av mjölet. Degen ska bli fast men fortfarande vara lite lätt klibbig.
 • Arbeta degen med maskin eller för hand i 5-10 min tills den blir smidig. Låt degen jäsa under bakduk i 30 min.
 • Lägg degen på väl mjölat bakbord, börja med att knåda degen ordentligt och tillsätt mjöl efter behov.
 • För att få jämnstora frallor kan du antingen rulla degen till en ”korv”, dela i lika stora, önskat antal bitar eller väga varje degbit på köksvåg.
 • Rulla degen i handflatorna till fasta, fina frallor. Lägg frallorna på plåtar och låt jäsa under bakduk i 30 min.
 • Sätt ugnen på 225 grader. Grädda frallorna i 7-10 min (beroende på ugn). Frallorna ska få en fin gyllene färg.

Visst ser det gott ut? Jag lovar att du kommer älska dem! Frallorna tar lite tid att göra så baka dem en helgmorgon eller en vardagskväll och värm snabbt i micron på morgonen. Jag tror hela dagen blir bättre om man startar med en mysig frukost.

Vill du ha mer inspiration till vegansk matlagning och bakning? Spana in kategorin Vegansk Mat där jag samlar alla mina bästa recept! Gå även in och följ mig på instagram där jag ofta delar med mig av vegansk matlagning i mina insta stories.

Dela

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

YouTube
Instagram