Overnight Oats & Ljuvlig Måndag Morgon

maria felicia overnight oats

Hej underbara måndag!
I morse vaknade jag halv sex och gick upp ur sängen prick 06.00. Älskar att gå upp tidigt. I helgen gjorde jag mest ingenting. Pyste runt i myskläder, låg i soffan, bakade lite, såg något avsnitt av en serie, ja ni hör ju, chill mode. Därför var det extra härligt att gå upp i morse, jag var utvilad och redo för ny vecka!


I morse vaknade jag halv sex och gick upp ur sängen prick 06.00. Älskar att gå upp tidigt. I helgen gjorde jag mest ingenting. Pyste runt i myskläder, låg i soffan, bakade lite, såg något avsnitt av en serie, ja ni hör ju, chill mode. Därför var det extra härligt att gå upp i morse, jag var utvilad och redo för ny vecka!

overnight oats

Startade dagen på bästa sätt, med pangfrulle! Jag åt overnight oats som är en av mina absoluta favvo-frullar💞 Enkelt, nyttigt och går att variera till oändligheten. Idag gjorde jag min standardvariant med chokladprotein. Drack även apelsinjuice som jag druckit litervis av på senaste. Känns extra härligt att dricka juice nu på hösten. Känns fräscht och som att ta med sig en liten del av sommaren in i höstmörkret.

mariafelicia.se overnight oats

När jag äter frukost försöker jag att göra precis bara det. Inte pilla på telefonen, inte scrolla på iPaden, inte göra något annat än att äta. Jag vill vara närvarande i det jag gör, vara här och nu. Det är inte alltid jag lyckas, multitasking är ju tidsbesparande och ibland helt nödvändigt, men idag var det bara jag och min frukost.

vegan overnight oats

Innan frukost tar jag alltid mina vitaminer och mineraler. Jag tar inte alla varje dag och inte alltid samma antal. Jag tar regelbundna blodprov och har bra koll på mina värden samt vad jag får i mig via maten, därför reglerar jag intaget av olika tillskott lite på känsla. Dessutom innehåller vissa tabletter högre doser än andra och behöver därför inte tas lika ofta.

Idag tog jag nästan alla, nämligen; Omega3, Spirulina, Magnesium, Kalcium, Zink, Järn, Folat, Lysine, D3 och B12. Jag tar alla dessa små rackare eftersom jag är vegan och vill säkerställa att jag får i mig allt jag ska. Behöver alla veganer äta alla dessa vitaminer och mineraler? Nej absolut inte! Men jag äter inte alltid så varierat och vill ha optimala hälsoförutsättningar för graviditet så jag går all in!

overnight oats maria felicia.se

Jag får ofta frågor om overnight oats när jag nämner det på min instagram, därför måste jag ju dela med mig av mitt väldigt enkla recept.

Blanda 1.5dl havregryn, 1 msk chiafrön, 1 msk linfrön och 1 skopa chokladprotein med ca 2 dl växtmjölk. Rör om ordentligt och ställ i kylen över natten. Ta fram på morgonen och toppa med frukt, nötter eller färska bär. Har ni inte testat detta tidigare så gör det på momangen! Istället för protein kan ni slänga ner bär från frysen, jag älskar att ha blåbär och en skvätt vaniljpulver i.

Nu ska jag fortsätta jobba, hoppas ni får en underbar start på den här veckan också. Happy Monday! ✨

Dela

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

YouTube
Instagram