Veganska Kanelbullar till Kanelbullens Dag

kanelbullens dag veganska kanelbullar

Nu på fredag är det kanelbullens dag så idag vill jag dela med mig av mitt smarrigaste recept på veganska kanelbullar. Enjoy!

Jag älskar bullar av alla de slag och fyller dem gärna med annat än just kanel. Men på kanelbullens dag ska det vara saftiga bullar med mycket kanelfyllning i och mängder av pärlsocker ovanpå!

De här bullarna är godast att äta direkt men går såklart att frysa in och spara till festliga tillfällen.

veganska kanelbullar kanelbullens dag

Du behöver:

  • 50g jäst
  • 150g veganskt margarin
  • 5dl Oatly iMat
  • 1dl strösocker
  • 12-14 dl vetemjöl
  • 200g veganskt margarin
  • 1dl strösocker
  • 2msk kanel
  • 0.5 dl socker
  • 0.5dl vatten

Gör så här:

  • Smält margarinet och häll i Oatly iMat. Rör om tills fingervarmt.
  • Smula jästen i en bunke. Häll i vätskan och rör tills jästen löst sig.
  • Rör ner socker, därefter mjölet. Ta lite åt gången och sluta tillsätta mjöl när degen släpper från kanterna på bunken.
  • Arbeta ihop degen ordentligt och ställ den sedan att jäsa under bakduk i minst 30min.
  • Ta fram degen på bakbordet med mjöl under och knåda i ca 10min.
  • Blanda rumsvarmt margarin, strösocker och kanel till en smet.
  • Kavla ut degen till stora rektanglar och bred på fyllningen. Rulla degen och dela i lagom stora bitar och lägg i bullformar. Du kan givetvis göra snurror, flätor eller gifflar om du vill.
  • Lägg bullarna på en plåt och täck över med bakduk. Låt jäsa i 40min.
  • Koka upp socker och vatten. Pensla bullarna med sockerlag och toppa med pärlsocker och mandel.
  • Grädda bullarna mitt i ugnen på 225grader i 8-10 minuter.

Den här gången ville jag göra riktigt stora bullar som de man får på café. Därför gjorde jag rejäla bitar som jag la i muffinsformar.

baka veganska kanelbullar

Som alltid när jag bakar bullar, mängder med pärlsocker på!

veganska kanelbullar
vegansk kanelbulle

När bullarna är klara och står på galler för att svalna hugger jag alltid min första bulle. Det finns inget godare än bullar sekunderna efter de kommit ur ugnen. MUMS!

veganska kanelbullar

Tycker du om att baka och är nyfiken på fler veganska recept, spana in mitt saftiga bananbröd och mina supergoda frallor. Fler recept hittar du i kategorin Vegansk Mat här på bloggen.

Se nu till att baka veganska bullar till kanelbullens dag!

Dela

5 Kommentarer

  1. Emelie
    3 oktober, 2019 / 22:16

    1,5 dö mjöl?

  2. Emelie
    3 oktober, 2019 / 22:16

    1,5 dl mjöl?

    • Maria Felicia
      Författare
      4 oktober, 2019 / 08:11

      Haha nej det skulle bli lite kladdigt 🤣
      Nu har jag ändrat. Tack för att du sa till!

  3. Ninni
    10 november, 2019 / 20:23

    Bullreceptet måste jag testa det verkar väldigt smarrigt. Men att skippa pappersformar till bullar borde vara den 101.a saken på din lista vad man kan göra för miljön. Behövs bara till muffins möjligen.

    /Bullfrälst

    • Maria Felicia
      Författare
      20 november, 2019 / 19:02

      Ja du måste testa – SÅ GODA😋
      Jag brukar använda bakplåtspapper som jag använder om och om igen men vid det här tillfället var det slut och mina plåtar är inte fräscha att baka direkt på…
      Så använde dessa muffinsformar som jag hade hemma istället👌🏻

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

YouTube
Instagram