OM MIG & BLOGGEN

HEJ OCH VÄLKOMMEN!

Maria heter jag, bor med sambo och två hundar i Bromma strax väster om Stockholm. Jag är en restokig äventyrssjäl som älskar att vara påväg. Jag har bl.a bilat runt en hel kontinent – Australien. Bott i London, backpackat både själv och med andra i Asien samt gjort en rad fantastiska roadtrips i Europa, USA samt på Mauritius. Det finns ingenting som ger mig så mycket pirr i magen som vattenfall, grottor, ökenlandskap och ödestränder. Mitt hjärta klappar för djur och natur och därför var det väldigt naturligt för mig att bli vegan. Jag brinner för djurrättsfrågor och har på senaste tid intresserat mig allt mer för hållbarhet, miljö och etiska frågor.

Jag har drömt om att bilda familj så länge jag kan minnas och nyligen började jag öppna upp och prata om den svåra resa jag just nu befinner mig på tillsammans med min sambo. Vi är ofrivilligt barnlösa, har kämpat i många år, en resa som hittills resulterat i 4 missfall och väldigt mycket sorg.

Jag har en brokig bakgrund med erfarenhet inom retail, hotell & turism, skönhet samt pedagogik då jag är utbildad lärare. Men efter en utmattningsdepression förändrades hela jag, det blev ett uppvaknande som är grunden till allt jag gör idag. Jag insåg mina begränsningar, mina styrkor och framförallt förstod jag att jag var tvungen att sluta vara ”duktig” och istället följa mitt hjärta. Idag gör jag det jag brinner för, undviker stress till det yttersta och försöker leva i nuet. Ett sunt, hållbart liv med mycket njutande och total närvaro.

BLOGGEN

Bloggen startades i September 2019 med syfte att inspirera, motivera samt utbilda inom hållbarhet & vegansk livsstil. Jag vill bevisa att det inte behöver vara svårt att göra hållbara, etiska val och att det dessutom är ett lustfyllt sätt att leva på. Jag tror inte att alla kommer bli veganer, istället hoppas och tror jag att de flesta kan bli lite mer åt det veganska hållet. Därför innehåller inte bloggen några pekpinnar, och jag är alltid öppen för diskussioner och välkomnar alla åsikter.

I bloggen bjussar jag på veganska recept, recenserar och tipsar om veganska skönhetsprodukter och smink, skriver om hållbart mode, att handla på loppis & second hand men delar också med mig av vår svåra resa för att få barn med missfall, utredningar, behandlingar och förhoppningsvis snart – vår gravidresa tätt följt av livet som vegansk småbarnsförälder.

Välkommen, jag hoppas att du ska trivas här!

YouTube
Instagram